Jämför lån med Valda

  • Besked direkt från långivarna
  • Kostnadsfri ansökan
  • Jämför och finn lånet som passar dig bäst

Banker med högt omdöme
kr
5 000 kr600 000 kr
år
Vill du samla befintliga lån?
Ja
Nej

Genom att inlämna ansökan accepterar du integritetspolicyn.

Dina uppgifter är skyddade
Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på
310 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6,94 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7,17 %. Totalt belopp att betala: 457 643 kr. Månadskostnad: 3 178 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil. Återbetalningstid 1-20 år. Maximala räntan är 29,99%. Räntespann mellan: 3,06% - 29,99% (Uppdaterat 2024-04-02).

Jämför lån och hitta bästa räntan med Valda

Vi assisterar dig att jämföra lån oavsett ditt behov av att låna pengar. Låt långivarna tävla om att få dig som kund istället för att gå till en enskild bank. Du behöver enbart fylla i en ansökan online på vår webbplats och sedan sköter vi resten. Långivarna kommer att presentera sina främsta erbjudanden baserat på dina uppgifter.

  • På Valda kan du jämföra lån upp till 600 000 kronor
  • Låna på upp till 20 år

Jämför lån
Att jämföra lån

Valda är din expert på att jämföra lån för bästa villkoren.

Jämför och hitta lån med förmånlig ränta

När du ska ta ett lån finns det flera aspekter att beakta för att hitta det bästa lånet med den lägsta räntan. Första steget är att jämföra alternativ från olika långivare för att finna det lån med de mest gynnsamma villkoren för dig. När du jämför mellan olika långivare är det två huvudpunkter du bör hålla i minnet: låneräntan och återbetalningsvillkoren.

Låneräntan är det belopp som långivaren tar som ersättning för att låna ut pengar till dig. Det finns två typer av räntor att beakta när du jämför lån: fast ränta och rörlig ränta. Fast ränta innebär att räntan förblir konstant under hela låneperioden. Den rörliga räntan varierar beroende på aktuell räntemarknad och anpassas i enlighet med marknadens förändringar. Räntan är således föränderlig och kan ändras över tid.

Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar. Fördelen med fast ränta är främst att du alltid vet exakt hur mycket du kommer att betala varje månad. Dessutom behöver du inte oroa dig lika mycket för ränteutvecklingen, då den fasta räntan skyddar dig mot plötsliga och kraftiga ökningar. Nackdelen är att den fasta räntan ofta blir dyrare på lång sikt jämfört med den rörliga räntan. Den rörliga räntan kan därför spara pengar på sikt, speciellt om räntan sjunker. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att förutsäga dina månatliga kostnader om räntan ökar.

Jämför lån med lägst ränta

Det enklaste sättet att hitta lånet med lägst ränta och bäst erbjudande generellt är att jämföra lån hos en förmedlare. Du kan självklart ta in erbjudande från olika banker själv men då ska du vara medveten om att det blir flera kreditupplysningar. Hos Valda får samtliga banker dela på en och samma kreditupplysning. Utöver detta blir det även ganska omständigt för dig och inte helt lätt att jämföra. En bra liknelse är hur vanligt det är att jämföra priser på olika produkter online innan du bestämmer dig för vilken återförsäljare som är billigats. Principen är den samma hos en lånförmedlare även om beslutet kräver en större aktsamhet. Det bästa alternativet är att vända dig till en låneförmedlare som Valda. Vi kan hjälpa dig att jämföra lån från flera banker. Vi hjälper dig spara tid och möda.

Hitta din bank

Olika banker och långivare erbjuder olika villkor, och du kan spara betydande belopp genom att jämföra och utvärdera dina alternativ innan du bestämmer dig. Det kommer variera mellan långivare. Alla gör sin egna kreditbedömning och alla banker kan ha varierande fokus där de väljer att ta en högre eller lägre risk på sina låntagare. Detta påverkas främst av den som ansöker men styrs också av det rådande makroekonomiska läget samt bankens välbefinnade. Därför gör du dig själv en tjänst att ställa de mot varandra och hitta den bank som passar dig och din ekonomiska situation bäst.

Hur mycket kan jag låna?

Vi erbjuder lån upp till 600 000 kronor, vilket är den vanligaste gränsen för lån utan säkerhet. Varje låneansökan bedöms individuellt utifrån dina specifika förutsättningar, inklusive din betalningsförmåga och kreditvärdighet. Detta inkluderar faktorer som civilstånd, bostadsort, inkomst, anställning, nuvarande utgifter och lånehistorik. Bankerna analyserar all denna information för att fastställa dina lånevillkor och lånebelopp. Skillnader i bedömningar förekommer mellan olika banker, så det är ofta fördelaktigt att jämföra olika lånealternativ och erbjudanden. Innan du tar ett lån är det viktigt att vara säker på att din ekonomiska situation tillåter dig att återbetala lånet inom utsatt tid. Det kan vara frestande att låna pengar till en ny TV eller en efterlängtad renovering.

Gör som tusentals andra svenskar, jämför lån med Valda